3 april 2017

Vakantie in De Gouden Zon voor gezinnen met een ernstig ziek kind

Geschreven door Titus van Hille

Alleenstaande moeder van twee chronisch zieke kinderen: ‘Het is zo’n ongekende luxe dat ik maar zo aan tafel kan gaan zitten, dat iemand mij koffie geeft!’. In Vakantiezorgvilla De Gouden Zon, staat zij er even niet alleen voor en vinden haar kinderen gezelligheid bij de andere logerende kinderen. Twee gezinnen kenden elkaar van een vorige vakantie in Gouden Zon en verheugden zich erg op een weerzien. Een van de jongens was door het dolle heen en gilde ‘YEAH!!!’ toen hij hoorde dat zijn vriendje er ook zou zijn. Door hun ziekte maken deze kinderen niet gemakkelijk vriendjes.

Vakantie is voor velen van ons het welverdiende jaarlijkse of misschien wel halfjaarlijkse uitje waarin wij even stoom afblazen van werk en school in een andere omgeving en soms ver buiten de landsgrenzen. Families met een ernstig ziek kind hebben deze mogelijkheid vaak niet. Deze gezinnen kunnen wel vijf dagen te gast zijn bij De Gouden Zon, op landgoed ’t Hulsevoort in Beltrum bij Groenlo in de Achterhoek. Zij krijgen daar een geheel verzorgde vakantie, waarbij zij in een huiselijke sfeer eens echt tot rust kunnen komen, genieten van en met elkaar en de vrijwilligers. En vooral: met vernieuwde energie en kracht weer naar huis kunnen gaan.

Paradijs

Heerlijk uitrusten, in een veilige en vertrouwde sfeer, terwijl je kinderen om je heen lekker spelen, met lieve vrijwilligers, die heel veel individuele aandacht geven. Doktertje spelen is een geliefd en belangrijk spel: eindelijk heb je nu eens zelf de macht in handen. Door het uitspelen van de eigen situatie, onder begeleiding van een speltherapeut, vindt heel veel heling plaats! Ook de ouders vinden steeds een luisterend oor voor hun ervaringen en kunnen genieten van creatieve activiteiten, massage en sauna. In De Gouden Zon kan dit allemaal.

‘Ik heb er geen woorden voor hoe goed ik het heb gevonden. De paar nachten dat we hier zijn, is het of we in het paradijs zijn. Het is gewoon een droomvakantie. Wat we hier hebben gekregen is ontelbaar en onbetaalbaar. Dit was echt een dierbare vakantie voor ons allemaal’, aldus één van de ouders.

Stichting Vakantiezorgvilla De Gouden Zon is een non-profit vrijwilligersorganisatie, die per jaar vier tot zes vakanties van 5 dagen organiseert, dankzij veel giften waaronder die van Geloof en Samenleving in 2016. Zie ook: www.villadegoudenzon.nl

Geloof en Samenleving steunde Vakantiezorgvilla De Gouden Zon in 2016 met 5.000 euro.

Titus van Hille, i.s.m. met Marga Borghorst  

 

Dit artikel is eerder verschenen in het katern G&S van maart 2017

Gerelateerd