3 maart 2022

In geprek over de oorlog in Oekraïne

Geschreven door redactiegs
Actueel Afbeelding: Pixabay In geprek over de oorlog in Oekraïne

 ‘Elke morgen sta ik op en check ik in met mijn familie uit Kiev. Leven ze nog? Hoe gaat het met ze? Ik voel me zo schuldig dat ik hier ben, en niet daar kan helpen’

Tijdens een kleine bijeenkomst op de Technische Universiteit Eindhoven deelt een van de studenten uit Oekraïne haar verhaal. Haar verhaal raakt ons allemaal. We komen bij elkaar om het netwerk van support en begeleiding van betrokken studenten in kaart te brengen en elkaar te versterken waar nodig. Waar kunnen we helpen en wat kunnen we doen?

Financiële steun
We weten dat diaconieën financiële hulp bieden aan Oekraïne via eigen kanalen die zij in dat land hebben. Die initiatieven wil G&S graag ondersteunen. Voor die ondersteuning heeft G&S 10.000 euro vrijgemaakt uit haar reserves.

Onderlinge contact

Naast het bieden van praktische en financiële hulp willen wij er ook op een andere manier voor jullie zijn: om ruimte te scheppen aan onmacht en verdriet, ritualiteit en gemeenschap te bieden waar we kunnen.

Voor de deelnemers aan de whatsappgroep ‘onderweg naar Pasen’ (warm aanbevolen, deelname via:
www.remonstranten.nl/blog/inspiratie/uitnodiging-whatsappgroep-op-weg-naar-pasen-veertigdagentijd) is er een zoomsessie gepland op maandag 7 maart van 20.00 – 21.00 om elkaar te ontmoeten en een intentie te delen voor de komende periode.

Voorafgaand aan die bijeenkomst organiseren wij een zoomsessie voor remonstranten die met elkaar in gesprek willen over de oorlog in Oekraïne en hun verhaal willen delen: Praat ook mee op maandag 7 maart 19.00 – 20.00. Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/84598032252

Je bent van harte welkom om aan te sluiten.

Hartelijke groet

Rachelle van Andel, voorzitter G&S

Over redactiegs

redactiegs

De redactie van het katern van G&S bestaat uit Rachelle van Andel, Pieter Dronkers, Lex van Gorcum, Arrïen Kruyt en Julia Shamojan. Michel Peters voert de eindredactie.

Gerelateerd